Kartonnen pallets

Pallets zijn echt van die dingen die gigantisch in de weg staan als u ze niet nodig heeft. En ook lastig, misschien zelf zonde, om weg te gooien. Heeft u wel eens aan kartonnen pallets gedacht? Alleen al bij één enkele europallet bespaart u bijna 20 kilo. Op een trailer is dat al gauw 600-1000 kilo per rit.Met een draagkracht tot 2.500 kilo zijn deze pallets inzetbaar in diverse logistieke stromen. Lichter dan de bekende houten pallets, dus lager in energieverbruik. Doordat het van karton gemaakt is, wordt er in kartonfabrieken gewoon weer nieuw karton van gemaakt. Het kan keer op keer op nieuw gebruikt worden. Je kunt ze dus gewoon bij het oud papier zetten!

Voordelen van kartonnen pallets.

Kartonnen pallets zijn een voordelige en duurzame manier van transport en opslag voor uw producten en vooral voor uw afnemers.
Het spaart ook de rug van uw medewerkers: Een stapel maken van splinterende pallets van 20-25 kilo of van 5 kilo per stuk. We vermoeden dat de ARBO-dienst hier ook wel blij van wordt.

Specificaties van ons kartonnen europallet

  • Materiaal: Golfkarton en massief kartonnen dekplaat.
  • Gewicht: ca 5 kilogram. (europallet 120/80)
  • Afvoeren: Verkopen/meegeven als oud papier.

De stapel pallets rechts is handmatig gestanst en samengevouwen, het is het laatste testmodel van april 2020. We gaan hiermee een aantal klanten bezoeken en bevragen. Ook zullen we er een aantal handmatig maken om nogmaals te testen. Eind mei verwachten we de levering van een machine waarmee we deze pallets nog sneller kunnen produceren.

Productieproces

Met onze Century 1650G volautomatische stansmachine worden de platen uitgesneden tot liggers. Hiermee worden de gewenste lengte en breedte van het pallet bepaald. Heel flexibel dus, we kunnen op die manier een serie van 100 pallets met totaal afwijkende maten produceren!
Voor de standaard maten is de serie natuurlijk veel groter en worden de platen op maat door de leverancier afgeleverd, om zo min mogelijk snijverlies te hebben.
Het uitgestanste materiaal wordt weer teruggeleverd als virgin-cardboard aan de leverancier.

Productieplannen
We verwachten dat we eind mei series kunnen produceren met onze vouwmachine. Die wordt gebouwd door een leverancier uit Noord Holland en is in staat om zo’n 2.000 liggers te vouwen en te lijmen. Daarna wordt van deze liggers en het bovendek door onze medewerkers een compleet pallet geproduceerd.
Wij verwachten dat we bij volle productie 8-12 voltijds medewerkers nodig hebben en dat we binnenkort weer vacatures voor productiemedewerkers kunnen uitzetten!

Betrokkenheid van derden
Zelfs zonder covid-19 crisis is een dergelijk project een flinke dobber. Dankzij een aantal ondersteuners kunnen we de eerste fase gaan afronden en de pallets in de markt zetten. Ondersteuning door de Provincie Groningen, het LEADER project en de gemeente Midden-Groningen.
Dat zou normaliter gebeuren met bezoeken en tests, nu zullen we onze potentiële klanten op een andere manier moeten bereiken en overtuigen. Daarvoor gaan we een aantal video’s op ons youtube kanaal plaatsen zodat de eerste tests zichtbaar gemaakt worden.