Nieuwe produkten

Nieuwe produkten

Het is altijd leuk om te vernieuwen en bij Grafisch bedrijf De Bruin kunnen we dat gelukkig ook goed. Met de zomer in aantocht kijken we uit naar BBQ’s met de hele straat, festivals en eten van de bijbehorende wegwerpartikelen. Bordjes en bakjes die gemaakt lijken te zijn van karton, maar vaak plastic bevatten en daardoor nooit het festivalterrein verlaten.

Bij De Bruin zijn we nu aan het experimenteren met wegwerpartikelen voor de zomerfeesten van de eeuw die 100% afbreekbaar zijn. Op dit moment testen we de materialen op duurzaamheid, temperatuurgevoeligheid en schaalbaarheid. Naar verwachting kunnen we deze aan het einde van het tweede kwartaal gaan leveren. Precies op tijd voor de post-corona feesten!

Meer weten? Bel ons, want elke dag ontwikkelen we iets nieuws!

disposables stansmachine

 

kleine bordjes

 

Kartonnen pallets: Stapelvoordeel

Kartonnen pallets: Stapelvoordeel

Wij leveren onze kartonnen pallets voornamelijk op stapels van 15 stuks of meer, afhankelijk van de hoogte van truck of trailer. Uiteraard geleverd op een extra kartonnen pallet!

Standaard afmetingen leverbaar (Per 1-10-2020)

120 x 80 cm

120 x 120 cm

Prijs afhankelijk van het totaal aantal, zowel op afnamebasis als op jaarafname.

Omdat wij leveren aan transportbedrijven  en bedrijven met transportcontracten zijn de prijzen: Af magazijn Zuidbroek (Groningen)

Tweede golf covid-19

Tweede golf covid-19

Als toeleverancier van grote bedrijven op gebied van voeding en pharma blijven wij actief, uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM.

Verkoop doen we voornamelijk vanuit huis, maar de planning en order intake zijn té verweven met het productieproces. En dat hoort ook zo in een middelgrote organisatie.

Afleveren van goederen doen we uiteraard ook veilig. Kleine bestellingen worden klaar gezet bij onze automatisch open/dicht deur, de pallets worden uiteraard bij het laadperron opgehaald en onze bestelling worden op een gelijke wijze afgeleverd.

Opening Perkins Elmer (via RVD)

Opening Perkins Elmer (via RVD)

Een van onze grote klanten is het internationale PerkinElmer.

Door hun succesvolle corona testkits werd uitbreiding noodzakelijk en is een deel van de vestiging in Groningen opgeschaald in en naar Winschoten. Zijne Majesteit de Koning heeft die opening gisteren verricht. Onze directeur, Erik de Bruin, was een van de genodigden. Hieronder het verslag van de Rijks Voorlichtings Dienst.

Helaas kunnen we het bericht van de RVD niet direct laten zien, daarvoor moet u even op deze link klikken.

 

De foto bovenin ons bericht: © RVD – Martijn Beekman
https://www.koninklijkhuis.nl/agenda/2020/09/24/opening-nieuwe-productie–en-assemblagelocatie-coronatestkits

BASE Amsterdam en Grafisch bedrijf de Bruin

BASE Amsterdam en Grafisch bedrijf de Bruin

We zijn blij dat een een samenwerking hebben kunnen aangaan met BASE Amsterdam, een (dit jaar online) evenement in Amsterdam. Vorig jaar zo’n 200 deelnemers in Amsterdam, dit jaar vanwege COVID-19 een kleine 250 mensen wereldwijd. Mensen die allemaal een aantal andere deelnemers kennen, maar voor de meesten is meer dan 90% nieuw. En dat zijn kansen op een goed gesprek, op een goede partner voor een lopend project maar natuurlijk ook voor het leggen van zakelijke contacten.

En wij gaan doen waar we in Zuidbroek goed in zijn: Uitgeven en drukken.

Van de bijeenkomst wordt een A5-boekje gemaakt met daarin de speeches, contact informatie en alles wat de organisatie wenselijk vindt. Dat gaan wij uitgeven en distribueren. Omdat boeken nu eenmaal een andere attentiewaarde hebben dan een digitale herinnering én omdat wij van houden van boeken drukken!

De anderhalvemeter tray is nu leverbaar

De anderhalvemeter tray is nu leverbaar

Anderhalve meter afstand is echt belangrijk, maar hoeft niet altijd een ramp te zijn. Maak voor je klanten en je personnel zichtbaar hoe je anderhalve meter tastbaar kan maken. Met de muziek van de D!kdakkers erbij wordt het een feest!


Onze machines draaien nu volop, en vanmiddag worden de eerste sets geleverd in Oosterwolde, waar ze bij Actifood in de verkoop komen.
Het zijn sets van 20 stuks dus ook voor een dorpshuis, club of klein festival goed te doen. Proost!

Bij actifood: Artikelnummer 806855 | per stuk €3,95 (ex BTW) (verpakt per 20)

Bestellen: www.actifood.nl/bestellen of telefonisch 0516-567107

Anderhalvemeterbier tray: Actifood, D!kdakkers en De Bruin maken het inzichtelijk.

Anderhalvemeterbier tray: Actifood, D!kdakkers en De Bruin maken het inzichtelijk.

Hoe maak je in de horeca zichtbaar dat we ons voorlopig moeten houden aan de anderhalve meter? Met de anderhalvemeter bier tray! Met dat idee kwamen de muzikale krachten achter de D!kdakkers. Ze kwamen niet alleen met een lied, maar ook met een actie op Radio Continu als een een manier om de horeca weer op de been te helpen.

De specialisten van De Bruin uit Zuidbroek maakten deze bijzondere glazendrager mogelijk en het Friese Actifood gaat de distributie verzorgen. Samenwerkend Noord Nederland op z’n best!

De productie geschiedt in Zuidbroek door grafisch bedrijf de Bruin, waarbij de handelsnaam VARIIPACK gebruikt wordt, het bedrijfsonderdeel waar speciale verpakkingsoplossingen worden ontwikkeld en geproduceerd. De trays worden per set van 20 stuks aangeboden en verspreid door Actifood, een van de belangrijkste spelers op de toelevering van food en non-food aan de horeca.

Subsidietoekenning bij ingebruikname van de liggervouwmachine voor kartonnen pallets

Subsidietoekenning bij ingebruikname van de liggervouwmachine voor kartonnen pallets

Bij de feestelijke ingebruikname van de VARIIPAL liggervouwmachine maakte wethouder Jaap Borg van Midden-Groningen bekend dat Grafisch bedrijf de Bruin een LEADER-subsidie krijgt van 100.000 euro. Deze subsidie is  voor de tweede fase van een machine die kartonnen pallets maakt.

Na die mededeling zette wethouder Jaap Borg het eerste deel van een palletmachine in werking door de startknop in te drukken.

Kartonnen pallets zijn aanzienlijk beter voor de het milieu dan houten pallets. Voor transport met elektrische bestelwagens scheelt het aanzienlijk in de reikwijdte omdat het een verschil kan uitmaken van 20 kilo voor een pallet. En dat telt heen én terug!

De VARIIPAL liggervouwmachine is een in Noord Nederland ontwikkelde en gebouwde machine om de onderkant van de pallets te maken. De komende tijd worden pallets van een bovenkant voorzien door huidige én nieuwe medewerkers van dit innovatieve en duurzame bedrijf in Zuidbroek.

In deze corona-tijd een mooie opsteker voor de werkgelegenheid in Zuidbroek!

Deze machine is mogelijk gemaakt door mensen die vertrouwen hadden in onze ontwikkelingen, waaronder de Gemeente Midden-Groningen, Provincie Groningen, LEADER OostGroningen en particuliere investeerders.

De laatste hand aan het programmeren en de training van onze medewerkers.
De laatste hand aan het programmeren en de training van onze medewerkers.

 

Anderhalvemeter tray!

Anderhalvemeter tray!

De bekende festivalorganisatoren en feestmakers de D!kdakkers kwamen bij ons met een bijzondere vraag: Kunnen jullie een bierdrager maken van anderhalve meter lang? Niet een metertje maar de corona anderhalvemeter. Het idee was er, het ontwikkelteam ging er mee aan de slag (Inderdaad, nuchter..) en een week later was het eerste model geproduceerd én getest/

Nu gaan we kijken naar zaken als de productie-optimalisatie, kosten minimalisatie én plezier maximalisatie.

Merktechnisch hebben we het onder VARIIPACK geschoven, omdat het een van de meer opvallende VARIIPACK producten is.